Izjava o privatnosti

Ta izjava o privatnosti važi za internet stranicu https://rukapodrskepula.eu. S korištenjem ove web stranice slažete se da „Helping Hand – Ruka Podrške“ čuva i objedinjuje vaše podatke na načine koji su navedeni u nastavku ove izjave.

Tko smo

Centar za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“ pruža besplatnu i diskretnu pomoć svim dobnim skupinama kojima je pomoć potrebna na polju zdravlja, međuljudskih odnosa, odgoja djece i duhovnosti.

Vlasnik web mjesta i upravitelj osobnih podataka, koji su pohranjeni kod nas u skladnosti sa zakonom, koji uređuje zaštitu osobnih podataka, je:

Centar za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“
Zagrebačka ulica 10
52100 Pula
Tel: 097 6547647
Email: info@rukapodrskepula.eu

Kakve podatke prikupljamo

Centar za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“ za potrebe djelovanja skuplja sljedeće osobne podatke: ime i prezime, adresu i mjesto prebivališta, adresu elektronske pošte, kontakt telefonski broj te ostale podatke koje korisnik unese u obrasce na web-mjestu rukapodrskepula.eu. Centar za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“ ne odgovara za točnost podataka koje korisnik unese.
Radi osiguranja sigurnosti i dokazivosti skupljaju se i IP adrese s kojih korisnici pristupaju web-mjestu. Pojedinom korisniku se u početku posjeta dodijeli kolačić sesije za identifikaciju i praćenje potrošačke košarice. Centar za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“ može na korisnikovo računalo spremiti i druge kolačiće, kao što su identifikacijski broj korisnika u šifriranom obliku (za prepoznavanje korisnika prilikom sljedećeg posjeta) i kolačiće sistema Google Analytics (analiza posjeta web-stranici).

Kolačići sesije se u memoriju servera pohranjuju samo za vrijeme trajanja posjeta i brišu se nakon jednog sata neaktivnosti, dok su trajni kolačići pohranjeni na računalu korisnika 2 godine, nakon toga postanu neaktivni.

Način i namjena obrade osobnih podataka

Korištenjem web-mjesta rukapodrskepula.eu korisnik se slaže s trenutno važećim pravilima i općim uvjetima, objavljenima na tom mrežnom mjestu. Na tom mjestu korisnik može redovito pratiti eventualne promjene općih uvjeta i pravila te vezano s tim način i namjenu obrade prikupljenih osobnih podataka.

Centar za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“ kao operater podataka može ih u anonimiziranom obliku koristiti u cilju statističkih analiza. Podatke o korisnicima Centar za savjetovanje i podršku ni u kom slučaju neće predati neovlaštenim osobama.

Prijava na newsletter

Korisnici se mogu prijaviti na newsletter, kojim ih Centar za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“ do opoziva obavještava o aktivnostima i novostima koji se provode u centru, o marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na newsletter korisnik se upisuje na popis primatelja newslettera, koji je istodobno i baza korisnika pogodnosti koje Centar za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“ nudi svojim korisnicima. Za prijavu na newsletter Centar za savjetovanje i podršku prikuplja sljedeće podatke: e-adresu i IP adresu.
Nakon poslanog obrasca s e-adresom, korisnik će na navedenu adresu primiti poruku potvrde – potvrđivanjem toga do opoziva je prijavljen na newsletter Centar za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške (tzv. opt-in odobrenje). Bilo kada može pismeno ili klikom na gumb Odjava u newsletteru zatražiti da operater osobnih podataka trajno ili privremeno prestane koristiti njegove osobne podatke u cilju izravnog marketinga. Zahtjevu će biti udovoljeno u 15 dana od dana primitka zahtjeva, kako propisuje zakon. Korisnik može zatražiti i prijenos podataka ili upoznavanje s njima. Operater Centra za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“ obvezuje se da će podatke brižno čuvati sukladno sa zakonima koji uređuju čuvanje osobnih podataka.

Kontaktni obrasci i posredovanje e-poruka

Korisnik može specifična pitanja Centru za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“ postaviti i posredstvom kontaktnih obrazaca ili e-adresa objavljenih na web-stranici i na taj način operateru povjeriti navedene podatke. Oni će se koristiti za rješavanje korisnikovih pitanja. E-adrese navedene na web-stranici nisu osobne, nego poslovne e-adrese. Dakle, nisu vezane uz jednu fizičku osobu nego podatke posredovane na taj način mogu obrađivati različite osobe – u cilju brzog i učinkovitog rješavanja korisnikova pitanja. Slanjem e-poruke putem web-obrasca ili na adrese navedene na tom web-mjestu, korisnik se slaže s općim uvjetima korištenja web-mjesta rukapodrskepula.eu

Prava korisnika

Korisnik bilo kada može zamoliti za upoznavanje s osobnim podacima koje operater obrađuje, njihovo ograničavanje, brisanje, ispravljanje ili prijenos podataka. Bilo kakva pitanja u vezi čuvanja osobnih podataka na web-stranici rukapodrskepula.eu može adresirati i na elektronsku adresu info@rukapodrskepula.eu.

Kako osiguravamo sigurnost podataka

Podaci koje korisnik posreduje preko obrazaca na stranicama rukapodrskepula.eu ili nekako drugačije (e-porukom, telefonom i dr.), povjerljivi su i obrađuju se u skladu s važećim hrvatskim zakonodavstvom. Osobne će podatke Centar za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“ čuvati te će sprječavati njihovu zloupotrebu. Osobni će se podaci koristiti samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost. Pristup osobnim podacima imaju samo osobe koje je Centar za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“ korisničkim imenom i lozinkom za to ovlastila (zaposleni, ugovoreni partneri). Za čuvanje osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik, koji se mora pobrinuti za čuvanje svojega korisničkog imena i lozinke.

Posredovanje podataka ovlaštenim partnerima

Podaci koje korisnik povjeri operateru povjerljivi su. Centar za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“ ne posreduje ih neovlaštenim trećim osobama. Osobne podatke može posredovati povjerenja vrijednim partnerima ili po zakonskoj dužnosti, sukladno s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Podaci mogu biti posredovani:

  • društvima za obradu podataka i informacijske usluge koja osiguravaju neometan rad web-stranice i njezina poboljšanja (gostovanje na serveru, marketing e-poštom…)
  • ovlaštenim ustanovama ako tako nalaže zakon (sud itd.).

Svi partneri koji imaju pristup osobnim podacima obavezani su brižno postupati s njima u skladu s europskim zakonodavstvom.

Odobrenje

Korištenjem web-stranice www.rukapodrskepula.eu korisnik se slaže s općim uvjetima korištenja objavljenima na toj web-stranici. Na toj web-stranici korisnik može redovito pratiti eventualne promjene općih uvjeta te posljedično način i namjenu obrade prikupljenih osobnih podataka.

Povezanost s društvenim mrežama

Klikom na ikonu pojedine društvene mreže (Facebook, Instagram), koja se nalazi na web-stranici www.rukapodrskepula.eu, korisnik može jednostavno pristupiti profilima Centra za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“ na društvenim mrežama i objavama drugih profila na društvenim mrežama sadržaja povezanog s Centrom za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“. Klik na te gumbe-ikone društvenoj mreži omogućuje da korisniku brzo ponudi relevantne informacije, a s obzirom na korisnikovu web-aktivnost.

Operater osobnih podataka je: Centar za savjetovanje i podršku „Helping Hand-Ruka Podrške“, Zagrebačka ulica 10, 52100 Pula, Hrvatska.

Eventualna pitanja o privatnosti i obradi osobnih podataka možete poslati na info@rukapodrskepula.eu.