Događaji i novosti

Saznajte više o našim događajima i radionicama, koje planiramo u okviru našega centra za podršku i savjetovanje.

Kreativna radionica

Kreativna radionica

U organizaciji centra za savjetovanje i podršku „Helping Hand – Ruka Podrške“ 27. veljače 2024. godine u 18 sati održat će se kreativna radionica kreiranja cvijetnog aranžmana i izrade kreme za ruke i kremice za usta. U sklopu radionice fokus će također biti na dobrobiti darivanja kroz riječi i djela, a sve uz ugodnu atmosferu i druženje.

Radionica će se održati u prostorijama centra, na adresi: Zagrebačka ulica 10, Pula. Sve zainteresirane molimo da se prijave na telefon: +385 97 654 7647 ili na e-mail adresu: rukapodrskepula@gmail.com.  

Ulaz slobodan.

 

Radionica Dr. Bojana Godina: Bol i ljubav

Radionica Dr. Bojana Godina: Bol i ljubav

Kako postati psihički i tjelesno zdrav ako u djetinjstvu nismo dobili dovoljno roditeljske ljubavi, topline, ili sigurnosti? Što učiniti ako smo se izgubili u emocionalnoj ambivalenciji?

Ova radionica će predstaviti osnovne principe autonomnog traininga, načina rada koji može pomoći u vladanju snažnih emocija koje osjećamo zbog gubitaka iz djetinjstva.

Radionica će se održati u ponedjeljak, 3. srpnja u 19. sati na Zagrebačkoj ulici 10 u Puli.

Prezenter: Profesor Dr Bojan Godina, Autonomi trainer i Supervizor

Ruka Podrške - Bojan GodinaDr. Bojan Godina je studirao teologiju, opću pshoterapiju i znanost ponašanja. Specializirao se u različitim granama psihologije kao što je to medijska psihologija, psihosomatika (Autonomitraining) i psihotraumatologija. Dr. Godina predaje na Sveučilištu Friedensau i na Advent Kindegarten Insitutu u Dresdenu (Njemačka) te na Teološkom sjemeništu i School of Education u Bogenhofenu (Austrija). Dugogodišnji je voditelj sveučilišnog instituta za kulturno relevantnu komunikaciju i oblikovanje vrijednosti. Dr. Godina vodi vlastitu praksu psihološkog savjetovanja i popularan je govornik na različite skupove. Njegova su predavanja uvjek lijepo primljena ne samo zbog bogatog znanja i iskustva koje je stekao, već i zbog entuzijazma koji zrači iz svake njegove riječi.

Radi ograničenog broja sudionika potrebne su rezervacije mjesta. Možete se prijaviti u Savjetovalištu tokom radnog vremena, na telefon ili na e-mail na našoj kontaktnoj stranici.

Seminar “Prepoznajmo ulogu njegovatelja”

Seminar “Prepoznajmo ulogu njegovatelja”

U organizaciji centra za savjetovanje i podršku „Helping Hand – Ruka Podrške“ Pula, za vikend 25-26. ožujka 2023 godine bit će održan seminar za njegovatelje osoba s posebnim potrebama pod nazivom „Prepoznajmo ulogu njegovatelja“. Cilj seminara je ukazati na važnu ulogu i izazove onih koji se brinu za osobe s posebnim potreba što je često stavljeno u drugi plan. Seminar će se održati na adresi: Stube Jurine i Franine 3, Pula. Svi zainteresirani njegovatelji osoba s posebnim potrebama se mogu prijaviti na telefon: +385 95 3901 909 ili na E-mail adresu: rukapodrskepula@gmail.com.  Ulaz slobodan.

Gost govornik je Dr. Patrick Johnson iz Velike Britanije čije je uže područje rada vezano za njegovatelje osoba s posebnim potrebama. Pored velikog profesionalnog iskustva na tom polju i sam je otac djeteta s posebnim potrebama što ga čini osobom od povjerenja da u potpunosti razumije izazove s kojima se susreću njegovatelji.

RASPORED PREDAVANJA:

Subota 25.03.2023,   16:00h – UVOD U NJEGU OSOBA S POSEBNIM POTREBAMA

Subota 25.03.2023,   17:00h – NJEGA ZA DJECU S POSEBNIM POTREBAMA

Nedjelja 26.03.2023, 10:00h – NJEGA ZA ODRASLE S POSEBNIM POTREBAMA